fredag 24 februari 2012

Startelvan i dag

Om cirka 3,5 månad är det avspark på Olympiastadion i Kiev. Troligtvis kommer hela arenan vara gul då både Ukraina och Sverige föredrar den färgen.
Jag tänkte redan nu och ungefär en gång varannan vecka släppa en aktuell startelva, baserat på spelarnas aktuella prestationer. Denna gång så är det ju även en startelva till Kroatien-matchen.

MÅLVAKT + BACKAR

Isaksson

Granqvist Mellberg J. Olsson M. Olsson

Ytterbackarna är Sveriges stora problem just nu. Lustig har inte spelat en minut för Celtic och M.Olsson har inte övertygat i bottenlaget Blackburn. Dock så är det stor konkurrens om mittbacksplatserna. Mellberg, J.Olsson, Granqvist och Antonsson spelar alla nyckelroller för sina respektive lag. Granqvist är mest spelför av mittbackarna och får därför ta högerbackspositionen. Majstorovic har tappat sin startplats i Celtic och därmed också i landslaget.

MITTFÄLTARE

Elm Källström

Elmander Larsson

Många tycker att Svensson ska spela i mitten istället för Elm, men om man haft en säsong som Elm så måste man få spela på sin rätta position i landslaget. Under hösten har ingen spelare varit så dominant i holländska ligan som Elm och kommer att gå till något storlag nästa säsong. Elmander hade en bra höst men får nöja sig med en offensiv mittfältsposition - vilket inte är så pjåkigt i och med att Sverige spelar 4-3-3 när de anfaller.

ANFALLARE

Ibrahimovic

Guidetti

Det kan verka populistiskt men jag tror att det skulle fungera. Under hösten har vi sett hur Zlatan utvecklat sitt passningsspel och snarare gjort de avgörande passarna än de spektakulära målen. Både Guidetti och Zlatan är spelare som kan hålla i bollen, göra avgörande passningar och göra mål. Det negativa är dels att man inte får särskilt snabba anfallare, dels att Zlatan inte är van vid att ta det extra defensiva jobbet som en "tia" brukar ha. Som någon journalist skrev: "Om vi är trötta på att Zlatan inte springer tillräckligt mycket så ska man nog inte sätta honom på en position där man behöver springa mer." Hamrén öppnade för en återgång till 4-4-2 och helt ärligt så tycker jag inte man kan hålla spelare i storform borta från startelvan - då ska man snarare anpassa spelsystemet till spelarna än tvärtom.


SUMMA

Alla spelare i denna startelva är ordinarie och nyckelpersoner i sina respektive lag. Problemet med startelvan är att vissa av spelarna inte kommer att spela på sina ordinarie positioner.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar